Korakova pridobitev: Neofect Smart Glove

Želimo se zahvaliti vsem, ki ste z udeležbo na Korakovem pomladnem koncertu prispevali, da lahko z uporabo »pametne rokavice« nadgradimo koncept rehabilitacije po pridobljeni možganski poškodbi.
 
???? Neofect Smart Glove je biofeedback naprava, kar pomeni, da gre za multisenzorno povratno informacijo in pripomore k hitrejšemu učenju.
 
Namenjena je terapiji in rehabilitaciji premikanja, koordinacije in reakcij uporabnikovih rok, s pomočjo virtualnih iger, ki zajemajo tudi aktivnosti iz vsakdanjega življenja (rezanje, stiskanje pomarančnega soka, brisanje). Za uporabo potrebujemo le minimalen aktiven obseg gibanja uporabnika.
 
????Rokavica omogoča merjenje aktivnega obsega gibanja pred in med treningom, beleženje časa treninga in reakcijskega časa. Naprava izmeri 2mm natančen gib.
 
Programska oprema omogoča obsežno vrednotenje motoričnih sposobnosti pri pasivnem in aktivnem gibanju v prstih in zapestju ter spremljanje napredka pri vadbi.

 

 

SKUPAJ PREMAGUJEMO OVIRE

      Korak temelji na skupnosti. Zaposleni, uporabniki in njihovi svojci, prostovoljci, člani Društa Klub En korak več, naši prijatelji in podporniki. Skupaj premagujemo

Več >

KORAKOV DAN ODPRTIH VRAT

      Zdi se, da je v Centru Korak veliko ‘prazničnih’ dni. Včeraj je bil ponovno eden takih – ko je potekal dan odprtih

Več >

11. KORAKOVA POMLAD

  Odmev 11. spomladanskega Korakovega dobrodelnega koncerta nas še vedno poživlja v ritmu dobre rock glasbe v kakovostni izvedbi Big Band Bid Bang Radovljica s

Več >

SVEČANI BAZAR

  Svečani bazar ob 20. letnici Centra KORAK, Kranj je bil poln emocij, prepletanj prijateljskih in strokovnih vezi ter življenjskih zgodb, ki se človeka dotaknejo.

Več >

KORAKOVIH 20 LET!

  Danes je dan za slavje, dan za praznovanje in čestitke!   Center KORAK, Kranj praznuje 20. obletnico svojega delovanja – ustanovljen je bil 1.

Več >

V KORAKu se trudimo vsak dan prinesiti najboljše za naše uporabnike.

Ekipa KORAK

Iskanje po datumu